ebbdisplay_enymandesign.comjpg
Elin Nyman

Elin Nyman

För dig som funderar på en ny hemsida! – 5 tips för ett framgångsrikt webbprojekt.

En hemsida är ofta en stor investering för ett företag och därför lönar det sig alltid att noggrant tänka igenom vad du egentligen behöver. Många gånger är din hemsida den första (och kanske t.o.m. den enda) kontakten som en kund har med ditt företag! Det finns några saker som du bör fundera igenom redan innan jobbet påbörjas, för att se till att webbsidorna håller i längden. Här får du 5 korta tips för dig som går i webbdesign-tankar!

1. Bestäm syftet.

Den kan kännas som en självklarhet, men frågan är faktiskt relevant: Varför ska du ha en hemsida? Vad söker dina kunder efter när de besöker dina sidor? Finns det orsak att fundera på hur du lockar fler besökare? Ska du sälja något eller är huvuduppgiften att berätta för dina kunder var de kan besöka dig IRL? (Eller just nu – var de kan hämta upp sin take away.)

2. Bestäm nivån.

Ska din hemsida ha en webbshop eller bokningsmöjligheter eller vill du bara lista dina tjänster och dina kontaktuppgifter? Om svaret är det senare finns det ingen anledning att betala sig blå för att någon kodar en hemsida åt dig från scratch. Vänd dig istället till någon som bygger en enkel sida åt dig på t.ex. WordPress-botten.

3. Hellre ingenting än något halvhjärtat

Din webbsida är ditt skyltfönster online och din chans att visa dina kunder vem du är. Men precis som allt annat som representerar ditt brand – en dålig hemsida ger en sämre bild av ditt företag än att inte finnas på webben alls.

4. Skala och prioritera.

Ett av de största misstagen man kan göra är att skriva för långa texter på sin hemsida. Berätta det som är viktigt – men våga också skala bort det som inte är absolut nödvändigt att berätta. 

5. En bild säger mer än 1000 ord.

Fundera noga igenom vilka bilder du vill använda – och satsa på kvalitet! (Se punkt 3.) Sk. ”Stockphotos” kan fungera bra som ett budgetalternativ, men välj dem med omsorg. En stor trend just nu är också att inkludera illustrationer på webben, vilket hjälper till att skapa en helt unik profil för ditt företag.

Lycka till med dina webbsidor!

Share this post