fbpx

Vill du lära dig att bygga webbsidor med Elementor?

Kom med på online-kurs i webbdesign!

Den här kursen är för dig som vill lära dig grunderna i webbdesign med WordPress och Elementor. Den passar både om du är företagare och vill skapa en webbsida för ditt företag eller om du vill starta en personlig blogg. I kursen delar jag med mig av det jag samlat på mig under de 10 år jag jobbat med webbdesign. Efter att vi har gått igenom allt från livsviktiga plug-ins till planering av informationsflöde och design är din webbsida klar att lansera vid kursens slut.

KURSEN GER KONKRET HJÄLP I FORM AV INLÄRNINGSMATERIAL, UPPGIFTER OCH VIDEO-TUTORIALS DÄR VI TILLSAMMANS GÅR IGENOM DE OLIKA BYGGSTENARNA PÅ EN WEBBSIDA.

När?

Du har tillgång till allt material och väljer själv vilken tid på dygnet du vill jobba med kursen. Beräknad tid för kursen är 12 veckor (3 veckor/modul), men du har tillgång till allt material i 6 månader från kursstart.

Var?

Allt du behöver är en dator och en fungerande internet-anslutning. 

sagt om kursen

Innehåll

Modul 1

FÖRBEREDELSER OCH PLANERING

Under den första delen av kursen jobbar vi med förberedelse och planering. Jag delar med mig av verktyg som behövs för att planera informationsflödet på hemsidan och för att skapa en snygg design. Vi väljer också ut bilder, typsnitt och färger och gör en enkel grafisk profil för webbsidorna. 

Modul 2

BÖRJA BYGGA

I del två sätter vi igång med det praktiska arbetet. Vi börjar med att ta en titt på grundinställningar för WordPress och Elementor. Vi går igenom praktiska funktioner i Elementor och WordPress samt hur man bygger upp sidorna med hjälp av block, kolumner och designelement. I slutet av modul 2 gör vi klart framsidan på din hemsida.

Modul 3

BYGG VIDARE

I modul 3 fortsätter vi med att bygga på din hemsida med olika undersidor. Vi kikar på menyer, headers och footers, och hur du skapar egna mallar för en smidigare designprocess. Vi tittar också på lite olika typer av innehåll för dina undersidor, och hur du skapar dem. 

Modul 4

FÄRDISTÄLL OCH LANSERA

I modul 4 kikar vi på livsnödvändiga plugins för din hemsida, vilka delar som behövs för att den ska vara GDPR-vänlig, och hur du översätter dina hemsidor till flera språk. 

När du gått igenom alla moduler i kursen har du en färdig hemsida att lansera! 

Vad kostar kursen i webbdesign?

(Eller 199€/månad under kursens tre månader. (+moms 24%))

Sista anmälningsdag 5.1.2024

Utöver kursens pris tillkommer kostnader för domännamn och webbutrymme som du själv bokar på valfritt webbhotell samt en Elementor Pro licens för din webbsida (a’ 49 dollar/år).

Jag vill anmäla mig till online-kursen i webbdesign!

Efter att du har skickat in din anmälan får du ett mejl med bekräftelse samt en faktura på kursavgiften. Du får allt material för kursen levererat till din e-post, samt länk och inloggningsuppgifter till sida med videomaterial lagom till kursstarten den 8.1.2024. Kursen är beräknad att ta ca 12 veckor, men du har tillgång till allt material i 6 månader från kursstart.

Vanliga frågor

Kursen är indelad i 4 moduler, och för vardera modul har vi räknat med ca 3 veckor i arbetstid. Hur länge det tar för dig att slutföra uppgifterna varierar utgående från din tidigare erfarenhet av webbdesign och hur omfattande sidor du vill göra. Reservera gärna någon timme per vecka för att hänga med i kurstakten, sen är det upp till dig hur mycket tid du vill sätta ner på att utveckla innehållet på dina sidor.

Om du tidigare har använt dig av WordPress kommer du lätt att komma in i uppgifterna i kursen, men det är inget måste! Under kursens gång går vi igenom allt från designprinciper till tekniskt utförande, så bara du har en viss datorvana kommer du att klara dig utmärkt!

Varför en onlinekurs?

De senaste åren har fört med sig många funderingar för mig som företagare. Jag har bl.a. insett vikten av en proffsig online-närvaro för företag i alla storlekar – ett behov som är här för att stanna! Ur den här tanken föddes också idén om en webbkurs för småföretagare, och den första kursen gick av stapeln våren 2021. I den första kursen deltog ett 10-tal entreprenörer från både Finland och Sverige och flera hemsidor såg dagens ljus! 

Jag började bygga webbsidor redan år 2013 när jag studerade till grafisk designer. Elementor har jag använt sedan det dök upp på marknaden år 2018 och nuförtiden är Elementor det enda verktyget jag använder mig av. Under mina år som företagare har jag byggt hemsidor åt ett 40-tal företag och institutioner, både mera lokala och de som säljer sina produkter och tjänster på en global marknad. Under kursen delar jag med mig av det jag lärt mig under mina år med webbdesign – och du får hjälp från början till slut med ditt webb-projekt.