Nytt år betyder nya möjligheter att lära sig nytt!

Kom med på kurs i webbdesign!

Den här kursen är för dig som vill lära dig grunderna i webbdesign med WordPress och Elementor. Den passar både om du är småföretagare och vill skapa en webbsida för ditt företag eller om du vill starta en personlig blogg. I kursen delar jag med mig av det jag samlat på mig under de närmare 10 år jag jobbat med webbdesign. Efter att vi har gått igenom allt från livsviktiga plug-ins till planering av informationsflöde och design är din webbsida klar att lansera vid kursens slut.

Kursen ger konkret hjälp i form av inlärningsmaterial, uppgifter och live-webinar där vi tillsammans går igenom de olika byggstenarna på en webbsida.

Nästa kursstart blir under hösten 2021. Redan nu kan du anmäla ditt intresse genom formuläret nedan, så får du förstahandsinformation när nästa kurs släpps! Intresseanmälan är på inga sätt bindande och du väljer själv om du sedan vill delta i kursen eller inte. 

Modul 1

Förberedelser och planering

De första två veckorna jobbar vi med förberedelse och planering. Vi installerar Elementor och går igenom livsviktiga plug-ins. Jag delar med mig av verktyg som behövs för att planera informationsflödet på hemsidan och välja ut bilder, typsnitt och färger.

Under det första webinaret går vi igenom hur man publicerar en ”coming soon”-sida och hur man kan automatisera sin designprocess med Elementor.  

veCka 1 och 2

Modul 2

Börja bygga

Under vecka tre och fyra sätter vi igång med det praktiska arbetet. Vi tittar närmare på olika element, färdiga mallar och templates samt menyer, headers och footers. Vi skapar först framsidan på din hemsida och fortsätter sedan med att bygga på med olika undersidor.

Under det andra webinaret går vi igenom praktiska funktioner i Elementor som hur man bygger upp sidorna med hjälp av block, kolumner och designelement. 

veCka 3 och 4

Modul 3

Färdiställ och lansera

Under de sista veckorna av kursen går vi igenom hur man gör ett kontaktformulär, funderar på översättningsverktyg och praktiskta tips inför lansering. Vi går också igenom rörelseeffekter och andra roliga funktioner för en mer dynamisk webbsida. 

Under det tredje och sista webinaret går vi igenom frågor som uppkommit under kursens gång och kikar på varandras hemsidor. Vi går också igenom hur man tar bort rullgardiner och lanserar sin hemsida! 

vecka 5 och 6

Innan kursen börjar får du i uppgift att boka domän och webbutrymme i fall du inte redan har det för din webbsida. Du får allt material för kursen levererat till din e-post, och webinaren bandas så att de går att se på i efterhand. 

Vad kostar kursen i webbdesign?

Pris 490 € + moms 24 %. 

Utöver kursens pris tillkommer kostnader för domännamn och webbutrymme som du själv bokar på valfritt webbhotell. Jag rekommenderar också att köpa en Elementor Pro licens för din webbsida (a’ 49 dollar/år) för att du ska få allra mest ut av kursen. Kursen kan också genomföras med Elementors gratislicens. 

Vanliga frågor

Frågor och svar

Webinarerna pågår i ca 1 timme vardera, och om du inte har möjlighet att delta live går det bra att se på dem i efterhand. 

Reservera någon timme per vecka för att hänga med i kurstakten, sen är det upp till dig hur mycket tid du vill sätta ner på att utveckla innehållet (text och bild) på dina sidor. 

Du behöver inga förkunskaper för att delta i kursen! Om du kan använda facebook kommer du att klara av WordPress och Elementor. 

Coronaåret 2020 har fört med sig många funderingar för mig som företagare. Jag har bl.a. insett vikten av en proffsig online-närvaro för företag i alla storlekar – ett behov som är här för att stanna. Ur den här tanken föddes också idén om en webbkurs för småföretagare. Under kursen lär jag helt enkelt ut det jag lärt mig under mina år med webbdesign – och du får hjälp från början till slut med ditt webb-projekt.

Jag började bygga webbsidor redan år 2013 när jag studerade till grafisk designer. Elementor har jag använt sedan det dök upp på marknaden år 2018 och härefter är Elementor det enda verktyget jag använder mig av. Under de senaste två åren som företagare har jag byggt hemsidor åt ett 20-tal företag, däribland Restaurant HEJM i Vasa, Cosmetique Salon i Jakobstad och Jarla Products i Malax.