fbpx

Fyra fördelar med att bygga webbsidor med Elementor.

istället för att bara använd sig av WordPress.

Innan vi listar alla fördelar med Elementor behöver vi reda ut sambandet mellan Elementor och WordPress och vad de olika programmen gör:

Elementor är ett kraftfullt drag-and-drop verktyg som gör det enkelt att skapa riktigt snygga webbsidor. Elementor är också ett tilläggsprogram till WordPress, vilket betyder att vi använder WordPress som grund för all funktionalitet, och Elementor som tillägg för att skapa designen. 

Om du använder enbart WordPress för att bygga dina webbsidor behöver du välja ett färdigt tema som någon har kodat, som du sedan anpassar med dina egna färger och typsnitt. Av WordPress-teman finns både gratisvarianter och såna som kostar en slant, men deras gemensamma nämnare är att de är mer eller mindre statiska och att du behöver sätta tid på att välja ett tema som innehåller alla de olika delar du vill ha med på din webbsida. 

Med Elementor kan du istället designa ditt eget tema och anpassa alla delar av din webbplats, från headers och footers till enskilda sidor och inlägg. Du har alltså kontroll över hela din webbplats och behöver inte anpassa dig till färdiga mallar alls. För mig som grafisk designer möjliggör Elementor att jag kan fokusera på designen och att leverera riktigt snygga hemsidor åt mina kunder. 

Här följer fyra av mina starkaste argument
för att bygga webbsidor med Elementor:

1. Snabbare och mer effektiv webbdesign:

Elementors intuitiva gränssnitt och drag-and-drop-funktioner gör det snabbare och enklare att skapa anpassad design än när vi bara använder WordPress. Du kan skapa och modifiera layouter, widgets och andra designelement utan begränsningar. Något som du oftast behöver kunna koda för att klara av med enbart WordPress. 

2. Anpassnings-
bara mallar och teman:

Att du kan bygga dina egna teman från scratch betyder inte att du måste. Elementor levereras med en bibliotek av anpassningsbara mallar och teman som du kan använda för att kickstarta din webbdesign. Du kan välja bland hundratals fördesignade mallar och modifiera dem för att passa dina specifika behov och varumärke. Perfekt när du själv är nybörjare och vill bekanta dig med verktyget.

3. Större designflexibilitet:

Med Elementor har du fullständig designflexibilitet. Du kan anpassa varje aspekt av din webbplats, inklusive typsnitt, färger, bilder och layouter. Du kan också skapa anpassade headers, footers och widgets, och lägga till animationer och effekter för att få din webbplats att sticka ut i mängden.

4. Responsiv design:

Med Elementor kan du skapa webbplatser som är fullständigt responsiva, vilket innebär att de kommer att se bra ut på alla enheter, från skrivbord till smartphones. Hur många webbplatsbesök på mobil som dina webbsidor har varierar lite enligt bransch, men en sak är säker: du kommer att ha besökare som tittar på dina hemsida från en mobilskärm. Idag är responsiva hemsidor också en förutsättning för sökmotoroptimering – eftersom Google ger sämre betyg åt alla webbsidor som inte är anpassade enligt olika skärmar. 

Sammanfattningsvis ger användning av Elementor som verktyg för att bygga webbplatser dig större designflexibilitet, förbättrad effektivitet och bättre webbplatsprestanda jämfört med att bara använda WordPress. Det är ett kraftfullt och användarvänligt verktyg som kan hjälpa dig att skapa vackra och funktionella webbplatser för dina kunder eller ditt eget företag.

Vill du lära dig att bygga webbsidor med WordPress och Elementor?

Den 15.5 startar nästa onlinekurs i webbdesign!
Säkra din plats redan idag:

Elin Nyman

Elin Nyman

Grafisk designer och kreativ entreprenör.
Building better brands since 2013.